top of page

סקר חדש בסין גילה שמשקי הבית במדינה מחזיקים חלק נכבד ביותר מנכסיהם בבתיהם ואין להם כמעט גיוון במניות, אג"ח ונכסים אחרים ■ מחירי הבתים בסין עלו בעשור האחרון, והכפילו את עצמם עד פי 20 בערים הקטנות יותר שקושרו לערים הגדולות בקווי רכבת מהירים

 

 

 

 

הבנקים בסין אמנם אינם חשופים ישירות למחירי הבתים הגואים בארצם, אך כל נפילה במחירים אלה עלולה להצית זעם ציבורי נרחב - כך מגלים נתונים מסקר משקי בית במדינה. הסקר - המחקר האקדמי הגדול ביותר בתחום הפיננסים שנערך במשפחות בסין, עם 90 אלף משתתפים ב–28 אלף משקי בית שרואיינו בקיץ האחרון - גילה כי משפחות סיניות השקיעו באופן מכריע את חסכונותיהן בבתיהן.

 

 

צירוף של החזרי משכנתא גבוהים ומחירים גואים גורם לכך שאם מחירי הבתים ייפלו במחצית, רק 5% מהבתים יהיו שווים פחות מיתרת התשלומים על המשכנתא. ואולם הסקר, שנוהל על ידי אוניברסיטת סאותווסטרן למימון וכלכלה בצ'נגדו שבסין, גילה גם כי משקי הבית מחזיקים חלק נכבד ביותר מנכסיהם בבתיהם, ואין להם כמעט גיוון במניות, אג"ח ונכסים אחרים. מחירי הבתים בסין עלו בעשור האחרון, והכפילו עצמם עד פי 20 בערים הקטנות יותר שפתאום קושרו לערים הגדולות בקווי רכבת מהירים.

 

הממשלה ניסתה להאט את העלייה במחירי הנדל"ן באמצעים שכללו אילוץ של בנקים לדרוש מהקונים תשלומי מקדמה של 30% או יותר לקניית בית ראשון, ואפילו יותר - או לאסור על מתן משכנתאות כליל - למי שקונה יותר מבית אחד.


כשקבלנים בהנגז'ו ניסו בשבוע שעבר להוריד מחירים כדי להקטין את המלאי הגדול של דירות שלא נמכרו, קונים שכבר שילמו הקימו קול מחאה ודרשו לבטל את ההוזלות, לפי דיווח של כלי תקשורת ממשלתיים. יש גם סימנים לכך שהבנייה, שמהווה 20% מהתוצר הכלכלי בסין, מתחילה להאט. העיתון הממשלתי הרשמי "צ'יינה דיילי" פירסם מאמר מערכת בוטה באופן חריג ביום רביעי, שבו הזהיר כי "מקבלי ההחלטות בסין חייבים לנקוט אמצעים למנוע ממחירי הבתים להפוך למקור לאי יציבות פיננסית, ועליהם להתכונן בהקדם האפשרי להתמודד עם ההשפעות החברתיות שמחירי הבתים הנופלים עלולים לגרום להן".

אנליסטים הזהירו כי אף שהבנקים הפחיתו את חשיפתם הישירה למשכנתאות פרטיות, המערכת הבנקאית העניקה הלוואות ענקיות לקבלנים, חברות בנייה וספקיהן, כמו מפעלי פלדה. מחירי הפלדה ירדו מאז הקיץ האחרון - סימן לכך שהביקוש נחלש.66% משווי הנכסים של משקי הבית בסין הם הבתים שבבעלותם, ובבייג'ין המספר עולה ל–84%, כך עולה מהמחקר. המספר המקביל בארה"ב הוא כ–41%. משפחות עשירות בסין מגוונות לעתים את נכסיהן, כמו למניות וחברות פרטיות. ואולם המעמד הבינוני הכניס כמעט את כל נכסיו לקניית בית, אמר לי גאן, פרופ' לכלכלה באוניברסיטת A&M בטקסס, שפיקח על המחקר.המחקר גילה כי 87% מתושבי הערים כבר מחזיקים בבעלות על בית, וזה מגביל את המספר של רכישות של בתים ראשונים ומונע שימור של המחירים הגבוהים.

המחקר גילה גם סימנים לכך שמגמת העיור בסין מאטה, מכיוון שהצעירים והמשכילים כבר עברו מהכפרים לערים במספרים גדולים. מימון המחקר התקבל מאוניברסיטת סאותווסטרן והבנק החקלאי של סין, שבבעלות הממשלה. גאן אמר שהסקר נעשה בצורה אובייקטיבית ונכונה, בהתבסס על אמות מידה עדכניות.

 

 

 

מחירי הדיור מעיקים גם על הסינים

על מנת להעניק לכם מידע כללי  העשוי לשרת אתכם ריכזנו עבורכם ממקורות שונים חדשות מאמרים כתבות ועוד....

לגולשים באתר זה לא תהיינה כל טענות ומענות מכל סוג וצורה שהיא כנגד האתר מנהליו ועובדיו.

האינפורמציה שמפורסמת כאן פורסמה ברבים וכן באינטרנט

 

המידע הנ"ל עלה לאתר שלנו בתאריך 09/03/2014

תאריך כתיבת הכתבה : 07/03/2014

מקור המידע : כלכ

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • Wix Google+ page
bottom of page